De opvanglocatie

De garage van ons woonhuis is omgetoverd tot speelruimte voor de kinderen. Hier kunnen ze heerlijk spelen, ontdekken, ravotten of juist de rust momentjes pakken. Deze speelruimte (en ook de rest van onze woning) is kindvriendelijk en veilig ingericht. Denk hierbij aan traphekjes, stopcontactbeveiligers, schoonmaakmiddelen buiten bereik etc. Ik heb voor jong en oud voldoende speelgoed wat regelmatig gewisseld wordt. Ook ben ik lid van de bibliotheek en halen we geregeld nieuwe boekjes, want we lezen graag. Voor de kinderen die overdag slapen zijn er meerdere slaapplekken aanwezig in aparte ruimtes.

In de tuin wordt er gespeeld met loopfietsjes, tractoren, de glijbaan, het schommelpaard en de zandbak. Als het warm weer is spelen we het liefst met water, de sproeier en de watertafel. 

Binnen kan er volop gespeeld worden; torens bouwen, knutselen, puzzelen, spelen met de poppen, met de winkelwagen, de ballen, het schoolbord, en de auto's. Af en toe zetten we muziek aan en gaan we zingen en dansen. Een ander moment gaan we rustig boekje (voor)lezen.

Gedurende de dag spelen, slapen en eten baby's uiteraard op hun eigen momenten zoals ze thuis gewend zijn.

Ook houd ik rekening met de feestdagen en 
verjaardagen van de kinderen.

We wonen op steenworp afstand van een mooie overzichtelijke speeltuin. Hier gaan we regelmatig spelen en lekker uitwaaien. Als het even kan gaan we iedere dag naar buiten.